Leverfläckar / födelsemärken

En leverfläck (naevus) är ett litet område av huden som är extra pigmenterad och därför syns som en mörk prick eller fläck.

En del upplever leverfläckar/födelsemärken som missprydande och väljer att ta bort dom genom laser eller operativt ingrepp. Alla naevi går inte att behandla med laser.

Det kan vara svårt att skilja mellan leverfläckar och övriga hudförändringar såsom hudflikar, fibrom, hudvårtor m.m. Det är därför viktigt att alla hudförändringar bedöms av vår hudläkare i samband med behandling.

Det är viktigt att vara uppmärksam på om leverfläckar/födelsemärken förändras. Tänk på att alltid skydda dig mot solens farliga strålar, använd alltid solskyddsfaktor 50

Behandling

Vi behandlar snabbt och enkelt med en CO2 (koldioxid) laser där man med laserljus förångar (bränner) bort märkena.  Smärtan är överkomlig, lokalbedövning ges vid behov. Läkningstid samt estetiken blir oftast bättre med laserbehandling än operativt ingrepp.  Oftast räcker det med en behandling, men i vissa fall kan behandlingen behöva upprepas.

Trygghet

Behandlingen utförs av vår hudläkare.
Vi har patient- och behandlingsförsäkring.
Vi har över 30 års erfarenhet som klinik och jobbar enbart med kända och välbeprövade lasrar/IPL.

Få dina födelsemärken undersökta av vår hudläkare.

Prick-kontroll med dermaskopi av hela kroppen

Kostnaden för en prick-kontroll är 1 200:- och då ingår undersökning av samtliga märken i ansiktet och på kroppen.

Kostnad tillkommer vid eventuellt borttagning av märken. Ny tid måste då bokas.

Att tänka på

Våra patienter berättar

Det var genom min mamma som jag själv kom i kontakt med kliniken. Hon tipsade mig om att kliniken behandlade leverfläckar.

Jag har haft en leverfläck som besvärat mig i många år och när kliniken hade ett erbjudande passade jag på att ta bort den.

Det kändes lite men var helt klart värt det och nu är den helt borta efter bara en behandling.  Kliniken använder en laser där dom bränner bort märket och man slipper få ärr som man hade fått om man skurit bort märket.

Det kändes verkligen bra och tryggt att det är en hudläkare som genomförde denna behandling.