Ögonlocksplastik Övre och Nedre

En ögonlocksplastik syftar till att ta bort hängande hud från övre ögonlock eller påsar under ögonen. Man kan operera övre respektive nedre ögonlock var för sig eller vid samma tillfälle, en ögonlocksplastik påverkar inte synen.

Orsaken till tunga hängande ögonlock är en kombination av ärftliga anlag och minskad hudelasticitet med åren. Ibland genomförs ögonlocksoperationer även på yngre patienter, som vill åtgärda ett trött/svullet utseende som kan bero på arvsanlag.

Först bokar du en konsultationstid hos vår ögonläkare som gör en bedömning samt svarar på dina frågor. Du får tydlig information kring operationen.

ÖgonlocksplastikVid en operation, som tar mellan en och en och en halv timme och som görs med lokalbedövning, avlägsnas överflödig hud och fett. Stygnen tas bort efter en vecka och ärret som ligger i globlinjen blir nästan osynligt. Vid operation av de nedre ögonlocken lägger man snitten precis under ögonfransarna.

När lokalbedövningen släppt kommer du känna en dunkande ömhet i ögonen, men det är ingen intensiv smärta. Redan ett par timmar efter ingreppet kommer du få blåmärken, vilket är helt normalt. Det uppstår en svullnad som finns kvar minst en vecka.

Även om slutresultatet går att bedöma tidigast om tre månader kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen.

Vi har lång erfarenhet av ögonlocksplastik och utför operation av både övre och nedre ögonlock.

Trygghet

Behandlingen utförs av vår ögonläkare.
Vi har patient- och behandlingsförsäkring.
Vi har över 30 års erfarenhet som klinik och jobbar alltid med produkter, material och teknik från de ledande leverantörerna på marknaden.

Vi utför operationer samt konsultationer varannan torsdag ojämna veckor.

(Denna behandling går ej att boka via vår hemsida, vänligen ring för bokning)

Du måste alltid boka en tid för konsultation innan du bokar själva behandlingen!

Att tänka på

Våra patienter berättar

Tunga hängande ögonlock var inte kul – påverkade synen och gav mig huvudvärk dagligen – deprimerande.
Tänkte att jag ger mig själv en 70-årspresent och fixade mina ögon. Tyckte inte att jag var gammal och räknade med att leva 20 år till.

Sagt och gjort.
Lycklig nu – ser bättre och huvudvärken borta.
Ser inte ut som 70 längre :)

Tack till underbar personal som fått mig att må så bra!

Kände att ögonlocken hängde, speciellt på ena ögat vilket gjorde att jag kände mig trött och hade en tyngdhetskänsla.

Att jag bestämde mig för just Karlstads Kirurgiska Laserklinik beror på att läkaren är ögonspecialist och expert på just ögon och det kändes tryggt för mig.
Sen hade jag hört gott om kliniken.

Jag var ganska nervös innan men personalen var professionell och lugnade mig och när jag förstod att detta var ett väldigt vanligt ingrepp blev jag lugnare.
Blev ganska trött efteråt och man kände att det behövdes en vecka ledigt efter operationen. Jag blev lite blå men inte så svullen. Själva ingreppet gjorde inte ont, man fick lokalbedövning innan.

Jag är nöjd med resultatet och man kan säga att ingen ser vad jag gjort men ändå säger alla att jag ser piggare ut och tyngdkänslan har helt försvunnit!
Jag rekommenderar absolut andra som har liknande problem att göra ingreppet. Många tror att det är ett större ingrepp än det är och har man tid att vara hemma en vecka ska man inte tveka.

Har funderat väldigt länge på att göra en ögonlocksoperation och har kollat runt både i Stockholm, Göteborg samt ett annat ställe i Karlstad. Till slut valde jag denna klinik efter en rekommendation och att hon som gör operationen är ögonläkare kändes tryggt.

Upplevde att själva operationen gick lätt och jag kände mig trygg hela tiden. Operationen tog allt som allt ca 2 timmar. Jag tog ledigt 1 vecka efter, var lite blå under ögonen men trodde nog det skulle vara värre efter ingreppet.

Har fått väldigt fin respons från mina vänner som tycker jag ser piggare ut, och helt plötsligt att jag fått ögonfransar, dom såg jag inte innan!
Är toppen nöjd och känner mig betydligt piggare än innan!

Tyckte själv jag såg trött och tung ut över ögonen, ögonlocken vilade på fransarna vilket jag upplevde jobbigt.

Hade funderat länge på att operera ögonlocken så när jag såg en annons i tidningen ringde jag och bokade konsultation. Blev väldigt bra bemött och kände mig trygg hela tiden. Operationen tog ca 1,5 timme och efteråt fick jag blåmärken som var lite jobbigt att gå med, men annars läkte det väldigt fort och fint.

Idag känner jag stor skillnad och många tycker att jag ser piggare ut och dessutom har jag mycket lättare att sminka mig nu!

Att jag valde Karlstads Kirurgiska Laserklinik beror på att dom funnits i 27 år och det måste väl vara ett tecken på att dom är bra, annars skulle dom ju inte finnas kvar…