Botoxbehandling vid migrän – medicinsk botox

Botox mot migrän

Botox mot migrän

Lider du av migrän kan botox vara ett behandlingsalternativ för dig.

Migrän

Migrän är en vanlig form av huvudvärk. Den exakta orsaken till migrän är inte helt känd men man tror att flera faktorer påverkar. Är du diagnostiserad med migrän kan botox vara ett bra behandlingsalternativ.  Botox används som en förebyggande behandling och hjälper dig att minska migränattacker eller att de blir mindre kraftiga eller att de inte kommer lika ofta. Det är inte helt klarlagt på vilket sätt botox hjälper vid migrän men man tror att flera faktorer påverkar som t.ex. muskelavslappning genom att botox blockerar en signalsubstans mellan nervände och muskel, vilket leder till en tillfällig försvagning av muskeln.

Du behöver alltid få en läkarbedömning via sjukvården för att veta att det är migrän som du besväras av då det finns många olika typer av huvudvärk.  

Hur går behandlingen till?

Besöket påbörjas alltid med en kostnadsfri konsultation med en sjuksköterska antingen på plats eller via telefon. Enl injektionslagen måste det gå minst 48 timmar innan behandlingen kan utföras. Behandlingen utförs av hudläkare som injicerar läkemedlet i valda muskler.

Hur snabbt märker man effekt av behandlingen?

Full effekt av behandlingen har du efter ca 2 veckor men behandling vid migrän kan bli bättre efter flera behandlingar.

Hur länge har man effekt av behandlingen?

Effekten varar vanligtvis i 3-6 månader och behöver därefter återupprepas.

Trygghet

Alla behandlingar utförs av våra sjuksköterskor/läkare som har lång erfarenhet. Vi har patient- och behandlingsförsäkring. Vi har över 30 års erfarenhet som klinik och jobbar alltid med produkter, material och teknik från de ledande leverantörerna på marknaden.

LÄS INNAN BOKNING!
Endast legitimerade sjuksköterskor, läkare & tandläkare får arbeta med injektionsbehandlingar och vi är då skyldiga att följa den lag som gäller.

  • Är du ny kund på Karlstads Kirurgiska Laserklinik?
  • Tidigare kund men inte varit här på 6 månader?
  • Tidigare kund men ska göra en behandling du inte gjort tidigare?

I så fall krävs en konsultation senast 48h innan din behandling på kliniken.
Du kan välja att göra konsultationen på plats, via facetime eller via telefon (gäller endast injektionsbehandlingar)

Tänk på att om inte konsultation gjorts utförs ingen behandling.

Återkommande kunder som vill göra samma behandling inom 6 månader behöver INTE boka konsultation innan utan kan direkt boka önskad behandling.

Att tänka på