Har du ångrat dig eller tröttnat på din tatuering?

Tatueringar är normalt självvalda. Men det finns också s.k. traumatiska tatueringar där man fått in främmande ämnen i huden pga. någon olycka, t.ex. asfaltskrap. Önskar du ta bort din tatuering bör du undersöka att det är en seriös klinik med rätt typ av laser. Hos oss är det enbart sjuksköterska/läkare som utför behandlingar.

Behandling

Vi använder oss av en Q-swithchad YAG laser som är en av de mest effektiva och säkra metoder som finns att tillgå för att ta bort tatueringar. Den har en mycket snabb och kort ljuspuls så att inte hudens naturliga pigment påverkas. Detta gör att riskerna för ärr och ljusare fläckar blir minimal. Vissa tatueringar kan ha många olika färger. Här måste våglängden på laserljuset överensstämma med färgens absorption. Vissa färger kan därför vara svåra att få bort.

Denna metod kräver fler behandlingar. Med lasern bryter man successivt ner tatueringens pigment under varje behandling. Det krävs tålamod av dig som patient och normalt krävs det mellan 8-12 behandlingar. Behandlingen görs med 8 veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat.

  • Klarar alla färger
  • Läker snabbt
  • Bra resultat
  • Snabb behandling

Är tatueringen väldigt liten, högst upp till ca 2cm i diameter, kan den brännas bort med en laser sk CO2-laser,  som skiktar huden ner till en nivå där tatueringen är borta. Det blir ett sår med en skorpa som ofta efterlämnar ett litet ärr. Här räcker det oftast med en behandling och bedövning är nödvändig.

5:e behandlingen gratis, gäller alltid

Att tänka på