Ögonlocksplastik Övre och Nedre

En ögonlocksplastik syftar till att ta bort hängande hud från övre ögonlock eller påsar under ögonen. Man kan operera övre respektive nedre ögonlock var för sig eller vid samma tillfälle, en ögonlocksplastik påverkar inte synen.

Orsaken till tunga hängande ögonlock är en kombination av ärftliga anlag och minskad hudelasticitet med åren. Ibland genomförs ögonlocksoperationer även på yngre patienter, som vill åtgärda ett trött/svullet utseende som kan bero på arvsanlag.

Först bokar du en konsultationstid hos vår ögonläkare som gör en bedömning samt svarar på dina frågor. Du får tydlig information kring operationen.

Vid en operation, som tar mellan en och en och en halv timme och som görs med lokalbedövning, avlägsnas överflödig hud och fett. Stygnen tas bort efter en vecka och ärret som ligger i globlinjen blir nästan osynligt. Vid operation av de nedre ögonlocken lägger man snitten precis under ögonfransarna.

När lokalbedövningen släppt kommer du känna en dunkande ömhet i ögonen, men det är ingen intensiv smärta. Redan ett par timmar efter ingreppet kommer du få blåmärken, vilket är helt normalt. Det uppstår också en svullnad som finns kvar några dagar upp till en vecka.

Även om slutresultatet går att bedöma tidigast om tre månader kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen.

Vi har lång erfarenhet av ögonlocksplastik och utför operation av både övre och nedre ögonlock.

Kommande datum för operationer samt konsultationer:

  • 15 april
  • 16 april
  • 9 maj
  • 23 maj
  • 3 juni
  • 4 juni

(Denna behandling går ej att boka via vår hemsida, vänligen ring för bokning)

Du måste alltid boka en tid för konsultation innan du bokar själva behandlingen!

Att tänka på