Lipocryolysis är en ny teknik som leder till lokal fettminskning inom ett utvalt område utan behov av nålar, knivar, kemikalier eller någon konvalescens efter behandlingen.

LipoCryo® är speciellt lämpligt för lokala fettdepåer: de ideala kandidaterna är alltså inte personer med allmän fetma, utan den som vill minska lokala fettdepåer koncentrerat vid exempelvis buk, flanker, rygg, armar … alltså fettdepåer som är svåra att bli av med genom träning eller diet. Exempelvis ”gäddhäng”, ”kärlekshandtag”, ”ridbyxlår” och andra lokala fettdepåer som kommer genom genetiska anlag, efter graviditet eller tidigare allmän fetma.

Ett munstycke som appliceras på det önskade området och suger sig fast och skapar ett vakuum, ungefär som en dammsugare som fastnar mot huden. Det utvalda området kyls sedan ner för att komma åt den subkutana vävnaden, fettcellerna. Fettcellerna (adipocyter) i den subkutana vävnaden (underhud) är oftast mättade fettsyrarika celler, och som en konsekvens av detta är de särskilt känslig för kyla, men å andra sidan, den angränsande vävnaden som blodkärl, perifera nerver, melanocyterna och fibroblasten är mycket mindre känsliga för exponering mot kyla. Denna egenskap resulterar i en eliminering av fettcellerna utan att skada omgivande vävnad.

Man behöver 1-3 behandlingar och behandlingarna görs med 5-6 veckors mellanrum.

Priset för behandlingen beror på hur många gånger munstycket behöver appliceras.