Botox/Vistabel injektionsbehandling mot rynkor

Botox/Vistabel är ett muskelavslappnande ämne, ett förädlat protein framställt av botulism bakterien.

Botox används för estetiska behandlingar där man tar bort rynkor genom att tillfälligt försvaga mimiska muskler i ansiktet. Botox blockerar signalerna mellan nerv och muskel så att muskeln inte kan dra ihop sig. De vanligaste behandlingarna med botox är de tvärgående rynkorna i pannan, ”argrynkorna” mellan ögonbrynen och ”kråksparkarna” runt ögonen.

Botox/Vistabel behandling - video

Behandlingen är ej smärtsam då man använder en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen. Någon enstaka gång kan blåmärken uppstå. Detta är lätt att sminka över.

Man får effekt efter ca 2-7 dagar och effekten sitter kvar ca 3-6 månader, då huden blir slätare och får mindre benägenhet att rynka sig. De muskler som inte behandlas fortsätter att fungera som vanligt.

De vanligaste behandlingsområderna för reducering av rynkor är:

  • Rynkor mellan ögonbrynen ( bekymmersrynkor)
  • Rynkor i pannan
  • Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)
  • Ögonbrynslyft
  • Näslinjer
  • Linjer på överläpp
  • Läppkant för lyft av läpplinje
  • Rynkor i käk- och halsområdet (strama halsstråk)
  • Masseter (käkmuskeln)
  • Gummy smile (synligt tandkött)

Certifiering

Vi har självklart flera sköterskor som är certifierade för estetisk injicering.
Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder Dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val.Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

Estetiska Injektionsrådet
20% rabatt om du upprepar en behandling inom 5 månader på samma område

Att tänka på

Våra patienter berättar

Jag valde Karlstads Kirurgiska Laserklinik för jag fick tips av några vänner som redan var kunder där och intygade att det är en bra och seriös klinik. Jag ville framförallt få bort mina bekymmersrynkor mellan ögonen och även några linjer i pannan och då är botox-behandling ett bra alternativ.

Själva behandlingen känns som lite ”stickande, sprängande känsla” men går fort över. Nu har kroppen vant sig att inte använda dom musklerna så nu räcker det att jag gör behandlingen ca var 6:e månad.

Jag är jättenöjd med behandlingen och både känner mig och ser piggare ut!

Jag kan absolut rekommendera andra att välja Karlstads Kirurgiska Laserklinik, en seriös klinik med tryggt bemötande som funnits länge!

Kristina Nelson, KarlstadBehandling: Botox/Vistabel, bekymmersrynka + panna

Jag hade en väldigt kraftig bekymmersrynka mellan ögonen som gjorde att jag såg arg ut samt kände mig äldre. Speciellt på sommaren när jag blev lite solbränd, blev det som ett vitt streck i rynkan.

Jag bloggar mycket och kollade runt lite och fastnade för Karlstads Kirurgiska Laserklinik. Jag kunde inte läsa något negativt om kliniken, bara positivt vilket gav mig en trygghet.

Uppskattar att det är sjuksköterskor eller läkare som utför behandlingen och kliniken gav mig tydlig information innan behandlingen.
Resultatet är till och med över förväntan, rynkan är helt borta och jag ser inte arg ut längre. Jag har flera vänner som gör filler/botox behandlingar på denna klinik.

Har även gjort Kemisk Peeling och är nöjd med den behandlingen. Har haft eksem som försvunnit efter att jag började behandla mitt ansikte, och det är ju helt fantastiskt.

Ie Pålsson, KarlstadBehandling: Botox/Filler. Område: Bekymmersrynkan mellan ögonen.